Каталог товарів

​Motorola G32 6/128 Gb – бюджетний смартфон, що став хітом


На початку ери мобільних телефонів американський бренд «Моторолла», що десять років тому перейшов у власність ТМ Lenovo, був у всіх на вустах, а зараз його добряче потіснили на ринку конкуренти типу Apple, Samsung та Xiaomi.

Тим не менше, деякі моделі смартфонів Motorola і сьогодні не просто знаходять свого покупця, а стають лідерами продажу.

Огляд одного з таких гаджетів, що впевнено просунувся в ТОП найпопулярніших моделей, пропонується увазі читачів. Він присвячений недорогому, проте ідеально збалансованому смартфону Motorola G32 6/128 Gb (Moto G32), який з’явився на українських прилавках близько двох років тому.

Комплектація та дизайн

Випускається відповідний гаджет у фірмовій коробці. У цьому кейсі, крім самого телефону, можна знайти зарядний USB Type-A/Type-C кабель, адаптер живлення потужністю 33 Вт та стандартний пакет документації.

Приємним бонусом для покупців стає включений до комплекту поставки захисний чохол із прозорого силікону та ключик для вилучення SIM-карти.

Вигляд Moto G32, як для бюджетника, безперечно презентабельний та солідний. Пристрій, на відміну від своїх попередників, отримав звужену нижню рамку та врізане в дисплей «око» фронтальної камери, що позбавився від сріблястого обрамлення.

Зворотний бік корпуса вирізняється гладенькою панеллю, яка на дотик нагадує скляні тачпади ноутбуків. Рамка має пласку форму, а кути корпуса трохи загострені.

Блок камер демонструє вигляд дворівневого прямокутника із заокругленими кутами. Обидва модулі злегка втоплені та мають помітні обідки.

На ринок такий гаджет вийшов у чотирьох кольорових варіаціях – Motorola G32 купити можна зі сріблястим, червоним, бронзовим та темно-сірим корпусом. Чомусь користувачам до вподоби найбільше останній варіант.

Збирання, компоновка, ергономіка

Зібрана модель бездоганно. У ній немає найменших натяків на люфти та скрипи. Смартфон не можна назвати повноцінно захищеним від вологи, хоча виробник позиціонує її конструкцію як водовідштовхувальну.

Позитивний момент і в тому, що захист у вигляді гумового ущільнювача отримала ніша для сім-карт, що на лівому торці.

Отвір розмовного динаміка розташований на фронтальному боці внизу. Датчики освітлення та наближення знайшли місце на рамці праворуч, а інтегрована в дисплей фронтальна камера – по центру.

Із правого боку традиційно знаходяться кнопка, що регулює гучність, та клавіша активації пристрою, яка водночас виконує функцію сканера відбитка пальця.

Лівий верхній кут зворотного боку Motorola G32 став зоною для блоку з трьома модулями камер, спалахом та написами.

У центральній частині тильної сторони традиційно красується сріблястий логотип, а внизу наявний елемент декору у вигляді напису назви бренда.

У руці модель відчувається цілком нормально. Ергономічний хват забезпечується пласкими торцями та плавно скошеними краями смартфона. Для зручного користування цим гаджетом розробники передбачили режим управління однією рукою.

Дисплей та продуктивність

Купити Motorola G32 пропонується з екраном 6,5”, що отримав матрицю IPS LCD з відмінним заводським калібруванням та роздільну здатність 2400х1080 пікселів.

Як для своєї скромної вартості, даний смартфон має досить гідну, високу та приємну для очей частоту оновлення – 90 Гц.

Зображення дисплею не допускає спотворень кольору, незалежно від ракурсу нахилу. Рівень максимальної яскравості вищий за середній. Налаштування пропонують вибір двох варіантів режиму кольору – насичений та натуральний. У кожному з них додатково регулюється кольорова температура.

Цікаво й те, що екран моделі не вимикається, доки на нього дивиться користувач.

Працює даний мобільний гаджет досить жваво, чим він зобов’язаний своєму 8-ядерному процесору Qualcomm Snapdragon 680 4G. Звісно, найпродуктивнішою модель назвати не можна, проте зважаючи, що ціна Moto G32 цілком демократична, такий нюанс їй можна вибачити.

У цілому підстав для нарікань на продуктивність смартфона немає. Його інтерфейс вирізняться плавністю, застосунки відкриваються швидко, підвисання відсутні.

Під час геймінгу цей мобільний пристрій поводиться адекватно, за виключенням найбільш вимогливих, ресурсомістких ігор.

Камери

Блок камер смартфону представлений трьома модулями: ширококутним, надширококутним та макро. Його в сучасному розумінні можна назвати класичним або стандартним.

Функціонал моделі підтримує режим «Ultra-Res» – його переваги знаходять схвалення у любителів пейзажної та архітектурної зйомки.

Основний модуль працює якісно. Кольори він передає точно та прийнятно відтворює деталі. Знизити відповідну якість може недостатній рівень освітлення.

Нічний режим таке обладнання Motorola G32 підтримує, проте ідеального зображення він не дасть.

Фішкою надширококутного модуля моделі можна назвати солідний кут охоплення 118°, а його мінусом є відносна обмеженість динамічного діапазону. Проте якщо знімати в умовах гарного освітлення, то результат є чудовим.

Модуль макро компетентні користувачі характеризують як посередній, що загалом не дивно, зважаючи на цінник смартфона.

Застосунок фронтальної камери для ТМ «Моторола» є традиційним – він пропонує різноманітність режимів як для фотозйомки, так і для відео. У їх числі – портретний режим, прискорений запис, нічний та ручний формат для світлин, панорамний, групове селфі тощо.

Автономність

Досить тривалий ресурс роботи на одному заряді смартфона Motorola G32 забезпечує АКБ ємністю 5000 мАг.

Такий акумулятор дозволяє пристрою працювати майже 10 годин із максимальною яскравістю екрана. У більш щадному режимі заряджання гаджету знаходиться не раніше ніж 1 раз у дві доби.

Модель підтримує технологію швидкісної зарядки TurboPower 30 потужністю 30 Вт від комплектного 33 Вт адаптера живлення.

Висновки

Хітом продаж смартфону Motorola G32 6/128 Gb (Moto G32) вдалося стати завдяки стильному дизайну, відмінному дисплею, значним об’ємам пам’яті та батареї з гарним потенціалом.

Звук для свого класу у даного гаджета, що працює швидко на базі OS Android 12, також бездоганний.

До флагманського рівня ця популярна модель, яку наразі в профільному магазині Patifon можна замовити зі знижкою, не дотягла. Причини – посередні характеристики камер та не найпередовіше «залізо», неспроможне впоратися зі складними іграми.

Відновлення паролю
Ми відправимо вам СМС з новим паролем
Вхід
Забули пароль?
У мене немає облікового запису Реєстрація
Реєстрація
У мене вже є аккаунт Вхід
Обратная связь
Спасибі!
Наші менеджери зв'яжуться з вами для уточнення деталей