Каталог товарів

Смартфон XIAOMI REDMI 10A: чому ця бюджетна модель стала актуальною?


Лінійка продукції мобільних телефонів бренда «Сяомі», що наразі входить до топу світових лідерів, містить серії з різним технічним оснащенням та відповідною різною вартістю.

Наприкінці 2022 року ця компанія анонсувала новинку – нею став смартфон XIAOMI REDMI 10A, купити який пропонується підозріло дешево. На українських прилавках дана модифікація з’явилася не так давно, але вона вже встигла здобути чимало прихильників.

Наведений нижче огляд відповідного гаджета дозволить читачам об’єктивно оцінити його можливості й здібності, та познайомитися з аргументами, що стали причиною його популярності.

Комплектація

Поставляють знамениті виробники такий смартфон в лаконічній коробці із кольоровим зображенням його фронтальної та тильної сторони.

Вміст упаковки цілком стандартний:

  • сам телефон XIAOMI REDMI 10A;
  • мережевий зарядний пристрій зі скромною вихідною потужністю (10 Вт);
  • кабель для заряджання та трансляції даних;
  • скріпка для вилучення SIM-карток;
  • типова документація.

Ані захисна плівка, ні чохол в комплекті поставки гаджета не передбачені – це логічно, враховуючи його більш ніж демократичний цінник.

Дизайн та базові конструктивні особливості

Виглядає такий мобільний телефон стримано, але досить елегантно, сучасно й симпатично. Модельний ряд включає взірці з пластиковим корпусом чорного (в реальності він скоріше темно-графітовий), сірого та блакитного кольору.

Задня стінка конструкції, що досить масивна, отримала ребристу фактуру у вигляді вертикальних смужок. Поверхня смартфона залишає приємні тактильні відчуття, а його грані дозволяють девайс зручно утримувати в руці.

Глянцева панель базової камери, що обладнана також функціональним сканером відбитка пальця, акуратна – за межі вона не виступає.

У зоні верхнього торця знаходиться порт 3,5 мм – рішення для підключення навушників. Поруч з цим гніздом інтегрований динамік для розмов.

Клавіші налаштування гучності та активації й блокування живлення класично поміщені на праву грань. Радує, що час їх використання люфту нема.

Ліворуч відведене місце для повноцінного встановлення двох SIM-карток та карти пам’яті. Функцію розблокування за обличчям користувача гаджет підтримує.

Такий вигляд та можливості вирізняють XIAOMI REDMI 10A, ціна якого здатна приємно вразити.

Дисплей і камера

Даний мобільний пристрій отримав екран з діагоналлю 6,53”, роздільною здатністю 1600х720 пікселів та щільністю 269 ррі.

Матриця типу IPS характеризується рівномірністю підсвічування й класичною частотою оновлення зображення 60 Гц. Її відрізняє якісна картинка й відмінне калібрування, хоча піковий показник яскравості смартофна невисокий.

Фішкою дисплею цього гаджета можна назвати його олеофобне покриття, що надійно захищає поверхню від відбитків пальців, вологи та механічних пошкоджень.

Виробники обладнали даний мобільний телефон двома модулями базової камери. Основну камеру вирізняє дозвіл 13 Мп F/2.2, матриця Hynix Hi-1337, а ще девайс отримав камеру з режимом глибини зображення 2 Мп F/2.4.

Користувачі, що вирішили купити смартфон XIAOMI REDMI 10A, переконалися в його оптимальній контрастності та правильній, натуральній передачі кольорів. Цей позитивний момент стосується як портретного, так і нічного режиму.

Знімати відео девайсом доступно в форматі 1080p 30fps. Щоправда, функцію стабілізації він не підтримує – ось тут він вартісним аналогам, звісно, програє.

Гаджет має фронтальну камеру зі скромними 5 Мп та діафрагмою F/2.2 – цих показників достатньо для нормального зображення під час відеозв’язку. Уночі відповідна картинка виглядатиме трохи гірше.

Автономна робота

Джерелом живлення даного девайса є батарея ємністю 5000 мАг, для виробництва якої використана сучасна технологія Li-ion Pol. Такий акумулятор, що має невеличку вагу, є досить ефективним. Він дозволяє використовувати смартфон для ігор упродовж 6 годин та переглядати на ньому фільми й відео до 19 годин.

Безперервна розмова може тривати у власника XIAOMI REDMI 10A до 25 годин, а слухання музичних композицій – втричі довше.

Виробники гарантують велику численність циклів заряду/розряду пристрою без ефекту пам’яті.

Процес відновлення ресурсу такої повністю розрядженої АКБ за допомогою оригінального зарядного пристрою, що входить до комплекту поставки виробу, займе близько 2, 5 годин.

Якщо цей пристрій замінити потужнішим, 18-Ваттним, смартфон зарядиться швидше хвилин на 30.

Технічне начиння, прошивка, функціонал

Цей бюджетний мобільник має оболонку MIUI 12.5.2 на базі Android OS 11-версії.

Прошивка характеризується значною кількістю сторонніх застосунків, як і за потреби можна видалити повністю, залишивши тільки найактуальніші додатки.

«Залізо», що використовує дана дешевенька модель, інноваційним назвати не можна – його не швидкісна, проте стабільна робота забезпечується восьми-ядерним процесором MediaTek Helio G25. Презентація даного чіпсету відбулася ще в 2020 році.

За обробку графічних даних смартфона XIAOMI REDMI 10A відповідає IMG PowerVR GE8320. Таке обладнання для простеньких ігор цілком підійде, але не потягне «важкі» розваги формату 3D.

Тестування фахівців довело, що внутрішнє обладнання девайса, як і корпус, за будь-яких навантажень доволі холодні – грітися в ньому нема чому.

У продажу можна знайти модифікації з трьома варіантами оперативки та вбудованої пам’яті (2+32/3+64/4+128 Гб). Найрозторопнішою серед них є версія, що має 4 Гб оперативної пам’яті.

Якщо купувати варіант на 32 Гб, проблему малої швидкості пристрою можна вирішити придбанням карти пам’яті.

Робота навігації гаджета жодних нарікань не викликає та всі сучасні стандарти геолокації підтримує.

Динамік для виклику модель отримала єдиний, моно-форматний, причому дуже гучний, що звучить на повній потужності без спотворень. Прийом та передача аудіо-інформації є бездоганними.

Технологію 4G-покриття та версію Bluetooth 5.0. телефон підтримує на обох SIM-картах, а бездротовий зв'язок Wi-Fi забезпечує лише на частоті 2,4 ГГц.

Переваги й недоліки

На думку фахівців та компетентних користувачів, купити смартфон XIAOMI REDMI 10A варто заради його наступних пріоритетних особливостей:

  • практичного та надійного корпусу – він дійсно міцний, ще й обладнаний захисним склом;
  • двох SIM-карт та карти пам’яті – це можливість для зручного спілкування та збереження даних;
  • голосного та якісного динаміку – звучання такого відмінного рівня аналогові бюджетні моделі запропонувати не можуть;
  • точним сканером відбитка пальців – це рішення свідчить на користь конфіденційності даних мобільного девайса;
  • бездоганною роботою модуля основної камери за гарних погодних умов – любителі фотозйомки будуть задоволені;
  • надзвичайно демократичним цінником – брендовий телефон моделі XIAOMI REDMI 10A замовити в інтернет-магазині Patifon можна дешево (якість даного гаджета значно вища від його вартості!).

Мінусів у смартфона небагато. До їх числа можна віднести хіба що неквапливу роботу цієї моделі та відсутність в її комплектації чохла і плівки для додаткового захисту дисплея.

Відновлення паролю
Ми відправимо вам СМС з новим паролем
Вхід
Забули пароль?
У мене немає облікового запису Реєстрація
Реєстрація
У мене вже є аккаунт Вхід
Обратная связь
Спасибі!
Наші менеджери зв'яжуться з вами для уточнення деталей