Каталог товарів

У чому переваги нового Apple Watch 9 в порівнянні з попередньою версією смарт-годинника


Нещодавно колекція розумних годинників від знаменитих «яблучників» поповнилася новинкою – розробники анонсували свій черговий гаджет Apple Watch 9, купити який уже доступно в Україні.

Наразі ведеться палка полеміка: експерти та компетентні користувачі обговорюють відмінності Apple Watch 9 та Apple Watch 8. Знаходяться й такі критики, що доводять відсутність в останньої моделі якихось суттєвих плюсів.

Спростити відповідну думку, довівши її хибність вагомими аргументами, має на меті пропонована стаття.

Про характеристики, що стали результатам модернізації

Розробники Apple Watch 9 зуміли покращити комфортність активного застосування гаджета та наділити його більш просунутими параметрами.

Зробили вони це шляхом використання більш досконалого обладнання для нової версії. Перелік відповідних елементів та ТХ наводиться нижче.

  1. Акумулятор збільшеної ємності. Новинка працює на базі літій-іонної батареї ємністю 308 мАг. Така АКБ подовжила час автономної роботи пристрою на одному заряді до 18 годин за умов активного використання і до 36 годин в режимі енергозбереження.
  2. Новий двох'ядерний процесор 59. Даний елемент дозволив прискорити роботу розумного годинника в процесі виконання різних опцій – на команди гаджет реагує в порівнянні з попередником швидше.
  3. Збільшений об’єм пам’яті. Сховище вміщає 64 Гб – це показник, характерний для багатьох смартфонів. Він відкриває гідні можливості для скачування оптимальної кількості необхідних застосунків.
  4. OLED-дисплей із розширенням 484х396 точок на дюйм та підвищеним до 2000 ніт показником яскравості. На практиці це означає відсутність необхідності в умовах яскравого сонячного світла відходити в затінок чи прикривати екран руками – дані екрану видно чітко в будь-яких умовах.
  5. Змінена й оновлена WatchOS софтверного типу. Ця система дала можливість використання більшого числа актуальних віджетів, що активуються легким торканням до нижньої зони головного дисплея.

На користь ергономіки новинки свідчить її мала вага, що складає лише 39 г. На руці смарт-годинник 9 покоління, легкий, як пушинка, практично невідчутний. Крім того, модернізований аксесуар отримав показник захисту від води 50 WR й індекс захищеності від вологи й пилу ІР68. Це засвідчує його конструкційну герметичність та надійність.

Чим кращий Apple Watch 9 покоління від попередніх версій?

Якщо зіставити зручність нового смарт-годинника з моделлю Watch Ultra 2, остання однозначно програє. Причина – менші розміри новинки та комфортна для носіння форма корпусу. Конкурентна модифікація не лише більш масивна, але й має здатність зачіплюватися за рукави одягу.

На відміну від аналога Apple Watch SE 2, представник нового покоління підтримує технологію Always On Display, і це очевидний плюс.

Спортсмени, що встигли купити Apple Watch 9, відзначають як позитивний момент спектр нових опцій для вправ, що пропонує відповідний гаджет, та оновлений режим діагностики аварій – таких передових можливостей у розумних годинників 7 та 8 покоління нема.

Крім того, нову модель від попередньої вирізняє розширена функціональність – модернізований гаджет наділений актуальними оновленими рішеннями:

  • продуманим налаштуванням яскравості – він регулюється в діапазоні від 1 ніт до 2000 ніт (це означає можливість бачити дані екрану пристрою на сонці та змогу зменшувати видимість дисплея до мінімуму, наприклад, у кінотеатрі);
  • жестом подвійного дотику – дана інноваційна опція, завдяки якій можна налаштовувати гаджет однією рукою, з’єднуючи великого пальця зі вказівним, вже визнана як надзвичайно корисна й практична;
  • змінами в Siri – помічник у 9 версії технічно вдосконалений настільки, що тепер його робота, пов’язана з обробкою запитів, не потребує стабільності інтернет-з’єднання;
  • новим процесором S9 з 4-ядерним нейронним двигуном – саме це потужне «залізо» й забезпечило можливості підтримки додаткових опцій, які були недоступні для аналогових гаджетів 8 серії.

Ще одна цікава фішка «новачка» – оптимізований пошук Айфона 15. Смарт-годинник-9 здатен надавати власнику дані про відстань й орієнтувати його в напрямку пошуку за допомогою різних додаткових підказок: голосових, тактильних та візуальних.

Про відтінки смарт-годинників нової серії та інші цікаві моменти

Лінійка Apple Watch 9 включила п’ять варіантів кольорового оформлення корпусу цих електронних пристроїв.

У продажу представлені відповідні моделі, що демонструють такі види забарвлення:

  • рожеве – для колекції Apple Watch даний ніжний гламурний колір є ексклюзивним, бо з’явився він уперше;
  • червоне – це можливість привернути увагу оточуючих до свого розумного годинника, зробивши його яскравим акцентом власного образу;
  • сріблястий – поєднання шику й універсальності, бо гаджет, стилізований під такий благородний метал, підходить для будь-якого вбрання;
  • чорний – розробники позиціонують даний аристократично лаконічний відтінок, улюблений джентльменами, як «темна ніч»;
  • «сяюча зірка» – кольоровий варіант, що демонструє підкреслену елегантність та вишуканість.

Широкий вибір відтінків відповідних високотехнологічних гаджетів представлений в інтернет-магазині Patifon – це досить популярна профільна платформа з демократичними цінами.

Для смарт-годиннків 9 серії виробники вже не використовують ремінців із натуральної шкіри. Таке рішення вони аргументують дбайливим ставлення до живого довкілля, зокрема представників фауни.

Замість шкіри для браслетів Watch 9 «яблучники» віддали перевагу тактильно схожому на замшу синтетичному матеріалу FineWoven. Такі ремінці фіксуються на зап’ясті магнітом або ж застібаються на стильну пряжку.

Форма взірців лінійки 8 та 9 практично однакова – вона має вигляд акуратної капсули з плавно заокругленими кутами та міцним алюмінієвим корпусом.

Представники обох модельних рядів підтримують функцію занурення під воду на глибину до 50 метрів, не допускають проникнення вологи всередину конструкції та підтримують опцію режиму плавання. Активувати цю функцію доцільно й під час водних процедур, наприклад, купання в душі чи ванні.

Відновлення паролю
Ми відправимо вам СМС з новим паролем
Вхід
Забули пароль?
У мене немає облікового запису Реєстрація
Реєстрація
У мене вже є аккаунт Вхід
Обратная связь
Спасибі!
Наші менеджери зв'яжуться з вами для уточнення деталей