Каталог товарів

​Останні новинки від Xiaomi та найближчі презентації


Останнім часом колекція смартфонів одного з найпопулярніших виробників «Сяомі» поповнилася цікавими моделями.

Короткий огляд відповідних гаджетів останнього покоління, а саме Xiaomi 14 та Xiaomi 14 Pro, а також версії фахівців щодо найближчих новинок мобільних телефонів від відповідного знаменитого китайського бренда наводяться нижче.

Xiaomi 14 – недорогий та крутий флагман

Презентація цього смартфона, який компанія позиціонує як топовий, відбулася кілька місяців тому, восени 2023 року. Дана подія одразу викликала широкий резонанс, зумівши приємно вразити навіть скептиків.

Смартфон Xiaomi 14 провідні розробники обладнали OLED дисплеєм, що має максимальну яскравість 3 тисячі ніт і підтримує технологію LTPO.

Крім того, ця новинка здивувала своїм інноваційним процесором Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 та високотехнологічною камерою, що включає три модулі по 50 Мп.

Модель сумісна з безпровідною зарядкою і при цьому її мінімальна вартість трохи не дотягує до 550 доларів.

Позитивний момент, що в комплектації даного гаджета передбачені все необхідні деталі. Окрім блоку живлення й зарядного кабелю, в пакувальній коробці можна знайти чудовий фірмовий футляр (презентабельний на вигляд, добротний і приємний на дотик) та скріпку для SIM-лотка.

Конструкція Xiaomi 14 включає лише скляні й алюмінієві деталі, як і належить флагману. Жодного пластику в ній нема.

Кольорова гама телефону передбачає різні варіанти, зокрема, чорний і білий для поціновувачів класики, сріблястий та світло-рожевий для любителів гламуру і темно-зелений для прибічників оригінальності.

Блок камер новинки доповнився приємним на дотик обрамленням.

Смартфон вийшов з екраном збільшеної роздільної здатності 1200х2670 пікселів та підвищеної до 460 ppi піксельної щільності – кольори він передає яскраво, барвисто й натурально.

Частоту оновлення виробники залишили на рівні 120 Гц, зате пікову яскравість вони підняли до рекордної позначки 3000 ніт.

Новий процесор Сяомі 14 фахівці назвали неймовірно потужним, високопродуктивним чіпом. Це означає його ідеальну швидкість під час рішення повсякденних задач та можливість впорюватися з ресурсомісткими іграми.

Виробники випускають такий смартфон з різним об’ємом пам’яті – є 4 версії. Максимальний варіант вирізняє 16 Гб ОЗП й 1 Гб ПЗУ.

Фішкою Xiaomi 14 стала також нова фірмова прошивка HyperOS, що, в порівнянні з колишньою MIUI, має кращу продуктивність, автономність та стабільність.

Сильним боком новинки можна назвати й її модернізовані камери. Базовий сенсор характеризується оптичною стабілізацією та лазерним авто фокусом, телевік – оптичним зумом, що збільшує картинку в 3,2 рази, а ультраширік забезпечує кут огляду, розширений до 115˚.

Функціонал відеозапису адаптований під формати 4К та 8К та підтримує режими зйомки Dolby Vision HDR і HDR10+.

Ємність акумулятора виробники збільшили несуттєво – тепер вона становить 4510 мАг.

Використовуючи класичну дротову зарядку, потенціал такої АКБ можна відновити впродовж 30 хвилин. Альтернативним рішенням є заряджання бездротове – воно зручніше, але й часу забере більше, до 50 хвилин.

Xiaomi 14 Pro – удосконалена версія

На відміну від базової версії Сяомі 14, «прошка» отримала дисплей з більш плавними кутами та діагоналлю, збільшеною до 6,73”.

Матриця в обох моделях однакова, як і показник пікової яскравості, проте Xiaomi 14 Pro може похвалитися вищою роздільною здатністю – 1440 х 3200 точок на дюйм.

Обидві новинки отримали ідентичний потужний процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Оперативка та накопичувач їх теж не відрізняються – це LPDDR5X і UFS 4.0 відповідно.

От тільки варіанту з комплектацією 8/256 в лінійці Сяомі 14 Про не передбачено – ця серія включає 12/256 ГБ,16/512 ГБ і 16 ГБ/1 ТБ.

Відрізняє від базового варіанту Xiaomi 14 Pro і трохи місткіша батарея 4880 мАг. Вона теж підтримує технологію швидкісного заряджання 120 Вт й сумісна з бездротовою зарядкою 50 Вт.

Блок відеокамер у Сяомі 14 та Сяомі 14 Про однаковий, як і програмне забезпечення – працюють обидві моделі на базі операційної системи Android 14 з новою прошивкою Hyper OS.

Стартова ціна версії Про 14 вища від базової приблизно на 100 $ – орієнтовано цей показник складає 650 одиниць валюти США.

На думку фахівців, вибір на користь Xiaomi 14 стане ідеальним рішенням для тих, хто віддає перевагу смартфонам компактним, що мають якісний процесор, камери й забезпечується підтримкою всіх актуальних сучасних технологій.

Купити Xiaomi 14 Pro варто користувачам, що займаються фотозйомкою та створенням відео-контенту професіонально. Версія Про, що має збільшений дисплей, – оптимальний варіант для редагування світлин та відеоматеріалів і монтажу.

Які презентації очікують шанувальників бренду найближчим часом?

Як свідчать компетентні джерела, саме зараз ця всесвітньо відома китайська компанія займається тестуванням своєї чергової новинки, яка вже незабаром буде представлена широкому загалу.

Фішкою нового смартфона від Xiaomi має стати інноваційний перископічний телеоб’єктив. Він відрізнятиметься грандіозним розміром 75 мм і при цьому збереже 3.2-кратний зум, а якість зображення не знизиться ні на йоту.

Очікувана новинка має здивувати світову громадськість неймовірними можливостями масштабування.

Авторитетний китайський інсайдер Digital Chat Station поширює інформацію про створення цієї таємничої моделі мобільного телефону вже в грудні 2023 року.

Цікаво, що назву даний інформатор поки що не розголошує. Водночас прогнози щодо того, що це буде Xiaomi 14 Ultra, відповідним інсайдером були спростовані та відхилені.

Що стосується Сяомі 14 Ультра, дебют відповідного взірця мобільного телефону має відбутися найближчим часом, до кінця березня 2024 року.

Очікується, що обладнання даної новинки відрізнятиметься рядом наступних технічних характеристик:

  • величезним однодюймовим сенсором Sony LYT900, що стане пріоритетною альтернативою попереднього фоточіпу взірця IMX9898;
  • ударостійким OLED екраном з дозволом 2К, мінімально вигнутими краями та вирізом для селфі-камери;
  • трьома камерами по 50 МП (це буде пара телеоб’єктивів з 3- та 5-кратним зумом та ще один об’єктив – ультра-ширококутний, що підтримуватиме опцію автофокусу);
  • операційною системою Android 14 й фірмовою прошивкою HyperOS.

Є дані, що камери Xiaomi 14 Ultra виробники встановлять у модуль круглої форми, а оптика для них розробляється європейським партнером китайського бренда – провідною німецькою компанією Leica.

Деякі фахівці, як і раніше, висловлюють припущення, що черговим сюрпризом від китайського технологічного гіганту стане Xiaomi MIX 5 – наступник версії МІХ 4, дебют якої відбувся близько двох років тому.

Digital Chat Station поширює також чутки про підготовку розробниками бренда ще однієї, абсолютно нової моделі смартфону. Його фішкою повинен стати ексклюзивний дизайн. Як засвідчують інсайдери, ця новинка демонструватиме найвужчі рамки.

Іншою інноваційною особливістю очікуваного представника колекції смартфонів Сяомі стане наявність двох фронтальних невидимих камер під дисплеєм та телеоб’єктива із зумом, збільшеним до 4х.

При цьому існує велика ймовірність, що виробники бренда топовий процесор Snapdragon 8 Gen 3 в новому мобільному гаджеті залишать.

Орієнтовні терміни презентації цього модернізованого смартфона з безрамковою конструкцією, який може виявитися фактичною заміною Міх 5, – початок 2025 року.

Відновлення паролю
Ми відправимо вам СМС з новим паролем
Вхід
Забули пароль?
У мене немає облікового запису Реєстрація
Реєстрація
У мене вже є аккаунт Вхід
Обратная связь
Спасибі!
Наші менеджери зв'яжуться з вами для уточнення деталей