Каталог товарів

Як оновити Android на планшеті? ТОП порад


Будь-яка операційна система — iOS, Windows чи Android — з часом потребує оновлення для коректної роботи пристрою. Але, разом з цим, оновлення можуть мати певні обмеження, які потребують пошуку варіантів для того, щоб здійснити прокачку Андроїда на планшеті.

До прикладу, ви не можете оновити стару версію ОС, тому що в налаштуваннях вашого гаджета вимкнута функція автоматичного оновлення. Або, як трапляється часто, пристрій більш раннього року випуску має ОС, компоненти якої можуть бути оновлені лише до певної нової версії: саме тоді нові програми чи складові операційної системи можуть вибивати помилку або взагалі не надходити у якості оновлення.

Саме тому ми зібрали ТОП порад, як оновити свій гаджет. Сподіваємося, ця інформація буде вам корисною!

Процес оновлення Android на планшеті

Перш ніж розібрати способи оновлення Android на планшеті, давайте розберемося, для чого взагалі вони потрібні:

  • поліпшення функціонування додатків;
  • розширення робочого функціоналу;
  • оновлений дизайн меню, можливість обирати нові теми;
  • краща працездатність системних компонентів;
  • оновлення сервісів Google;
  • покращення рівня безпекових технологій.

Зауважте, що Android має змогу оновитися лише в межах трьох версій. Тобто, якщо користувач має пристрій, який функціонує на 8 версії операційної системи, то в майбутньому він матиме змогу оновити свій пристрій максимум до 10-11 версії. При тому, потрібно буде спостерігати, чи потягне девайс таке оновлення.

Також, якщо ви вирішили оновити пристрій, потрібно спершу дізнатися, яку версію ОС Android він має. Для цього зайдіть в мене налаштування — саме там міститься уся інформація, пов'язана з технічними характеристиками вашого телефона чи планшета.

Виконайте кілька простих кроків:

  • зайдіть в “Налаштування”;
  • прогорніть меню до пункту “Про планшет”;
  • натисніть на нього і знайдіть “Версія Android”.

Готово! Ви знаєте версію вашої операційної системи. Також в цьому меню можна переглянути наявність оновлень. Для цього зайдіть в “Система”, далі в “Оновлення системи”. Там ви зможете знайти оптимальні оновлення для вашого девайса. Та, якщо таких параметрів немає, далі розберемося, як налаштувати оновлення самостійно.

Як налаштувати автоматичне оновлення Android на планшеті?

Якщо місця в оперативній пам'яті вашого пристрою достатньо, можна одразу підключити автоматичне оновлення. Таким чином, планшет самостійно оновлюватиме необхідні компоненти щоразу, коли ви матимете підключення до мережі Інтернет. Для цього достатньо обрати завантаження оновлень через WiFi. Звісно, їх можна завантажити і через мобільний інтернет, але це лише у разі, якщо маєте безлімітний пакет послуг. В іншому випадку, мобільний трафік займатиме значний обсяг, через що ви можете витратити кількість наданих вам мегабайт чи гігабайт.Скористайтеся наступними кроками, аби виконати автоматичне оновлення:

  • зайдіть в меню налаштувань;
  • оберіть “Оновлення системи”;
  • далі натисніть “Оновлювати автоматично”;
  • поставте галочку біля пункту оновлювати через мобільний інтернет (за вашим бажанням).


Після цього спостерігайте за надходженням оновлень на ваш планшет — це усе, що потрібно. Скористайтеся функціями, які з'явилися після апдейту. Якщо вам вони не сподобались, або з ними виникають питання під час користування — “відкотіть” версію до попередньої, за допомогою функції Back Up.

Ручне оновлення Android на планшеті: що потрібно?

Якщо ваш пристрій не підтримує функцію автоматичного оновлення, не турбуйтеся: зробити це можна вручну. Для цього:

  1. Підготуйте пристрій: перевірте стан заряду планшета (має бути повністю заряджений) і стан підключення до мережі Інтернет — він також має бути дуже добрим, аби під час оновлення не виникло збою.
  2. Запустіть меню оновлень — зайдіть в “Система”, далі — в “Оновлення системи”, аби переглянути, чи має девайс оновлення.
  3. Розпочинайте встановлення: оберіть оновлення, і дайте пристрою розпочати запуск. Зверніть увагу, на момент встановлення планшетом не можна користуватись. Процес інсталяції відображатиметься на екрані, там же з'являться сповіщення про готовність до використання після закінчення процесу. Кінцевим сигналом про готовність планшета до використання буде миттєве перезавантаження після встановлення оновлень.

Як оновити Android, якщо в налаштуваннях відсутні оновлення?

Якщо сталося так, що ваша версія Android не передбачає або не має можливості оновити систему через налаштування, скористайтеся можливістю оновити девайс через завантаження ПЗ з сайту розробника.

Перенесіть завантажені файли з ПК на телефон за допомогою Bluetooth, USB або карту пам'яті. А далі виконайте звичайне встановлення програмного забезпечення.

Якщо файли не запускають автооновлення системи, просто відкрийте їх і запустіть.

Як оновити Android, якщо розробник не надав доступу до нових версій?

Ви можете перепрошити планшет самостійно: для цього завантажте додаток ROM Manager. Або завантажте прошивку на карту пам'яті і виконайте підключення до планшета.

У новій прошивці є свої плюси: вона працюватиме значно швидше, аніж її стара версія. Проте, наполегливо радимо зробити резервні копії важливих вам файлів — під час перепрошивки система може сприйняти їх як непотрібні або зайві для роботи і очистити.

Пам'ятайте: своєчасне оновлення програмного забезпечення для вашого планшета покращить його функціонування. Обирайте, яким чином ви зможете це зробити: через автооновлення, вручну, з допомогою сайту розробника або через прошивку. Альтернатива є завжди!

Відновлення паролю
Ми відправимо вам СМС з новим паролем
Вхід
Забули пароль?
У мене немає облікового запису Реєстрація
Реєстрація
У мене вже є аккаунт Вхід
Обратная связь
Спасибі!
Наші менеджери зв'яжуться з вами для уточнення деталей