Каталог товарів

Як дізнатися пароль від Wi-Fi на смартфоні


Дізнатись пароль від вай-фаю на смартфоні – доволі популярне питання. І шукаючи відповідь на нього, варто також розуміти, що у деяких випадках для виконання відповідного процесу знадобиться доступ до маршрутизатора та поміч власника інтернет-мережі.

Іншим важливим аспектом є дотримання принципу конфіденційності. Робити спроби отримати доступ до інших мереж без дозволу не можна.

Причини, з яких користувачам потрібно взнати пароль від бездротового зв’язку на мобільному телефоні, який використовує OS Android, бувають різними.

Швидко виконати таку процедуру можна, коли в користувача є певні root-права. Якщо відповідних прав нема, робота дещо ускладнюється. У такому випадку не обійтися без залучення до неї додаткового гаджета (це може бути стаціонарний комп’ютер або ноутбук) та встановлення сторонніх програм.

Отримання даних вай-фай-паролю на Android 10 та більш нових версіях

Існує відносно проста методика, яку варто знати всім, кого цікавить як дізнатися пароль від свого Wi-Fi, що був втрачений.

Алгоритм цього процесу, що передбачає виконання певних актуальних налаштувань, наводиться нижче.

  1. Відкрити вкладку «Налаштування», зайти в меню застосунка та обрати позицію «Wi-Fi» (деякі моделі смартфонів позначають відповідний рядок як «Бездротові мережі»).
  2. Перейти до підрозділу «Збережених мереж». У переліку, що відкриється, обрати мережу, яку використовує для роботи ваш мобільний гаджет.
  3. Виконати біля потрібної мережі опцію «Поділитися».
  4. Підтвердити власну особистість. Це можна зробити шляхом використання спеціального коду, відбитка пальця чи інших засобів індивідуального захисту пристрою.
  5. Сканувати QR-код, який відкрився на дисплеї. Для виконання такої опції знадобиться допомога іншого користувача чи смартфона.

Нижче QR-коду написане додаткове кодове позначення – його дані вводяться вручну.

Пошук паролю від Wi-Fi на гаджетах із ОС Android без root-прав

Отримати відомості про пароль для підключення бездротового з’єднання можливо і в цьому випадку.

Послідовність даної процедури у відповідній ситуації є наступною.

  1. Виберіть певний браузер на своєму смартфоні для переходу за адресою 192.168.1.1 або 192.168.0.1. Якщо жодна з цих адрес не підходить, зверніть увагу на наклейку роутера – на ній мають бути вказані необхідні вам адресні координати.
  2. У поля віконця, що відкрилось, уведіть дані логіну та пароля. Для виконання цієї опції використовуються дані, вказані виробником маршрутизатора в нижній частині корпуса цього пристрою.
  3. Обравши позицію «Налаштування пароля», перейдіть до розділу «Wi-Fi».
  4. Найчастіше потрібні дані можна знайти у вкладці, яка називається «Wireless Password» або «Wireless Key», але вони можуть бути приховані і в інших вкладках. Тож варто переглянути всі підрозділи, назви яких мають відношення до паролю.

Коли потрібний підрозділ знайдений, в ньому доцільно змінити існуючий пароль на інший, більш легкий для запам’ятовування.

Як подивитися пароль від вай-фая, якщо root-доступ є

Даний процес за умови наявності відповідних прав користувача по максимуму прискорюється та спрощується.

Виконати таку роботу допоможе будь-який популярний провідник (для цього найчастіше користуються програмою ES Explorer чи Rootbrowser). В обраному браузері відкривають папку «Wi-Fi».

Ця папка міститься в пам’яті мобільного гаджета. Для її пошуку використовується адреса data/misc/wifi.

Подальше завдання шукача паролю – відкриття файлу wpa_supplicant.conf. Доступ до нього отримують за допомогою певних редакторів. Найменування цього сайту може бути й іншим – воно визначається версією OS, яку використовує смартфон. Але в будь-якому випадку складовою такої назви буде елемент «.conf».

Відкривши сайт, можна знайти всі інформаційні дані, які мають відношення до бездротових мереж. У цьому переліку слід вибрати «Wi-Fi»-мережу. Для пошуку відповідних відомостей використовують розділ «ssid». У ньому вказується пароль у рядку «psk».

Щоб пароль надалі не був втрачений, його рекомендується записувати в блокнот або зберігати в смартфоні. Цей метод, простий та надійний, дасть можливість у разі необхідності повідомляти дані паролю іншим користувачам.

Чи можна ділитися збереженою мережею за допомогою QR-коду?

Така можливість існує, причому даний процес займає мінімум часу.

Дана однозначно корисна та актуальна опція підтримується сучасними мобільними телефонами виробництва практично всіх відомих брендів.

Процедура надання відомостей про збережену мережу через QR-код іншій особі покроково виглядає так.

  1. Відкривають у своєму мобільному гаджеті застосунок «Налаштування», далі переходять у ньому в розділ «Мережа та інтернет».
  2. Обирають позицію «Wi-Fi».
  3. Підключаються до потрібної мережі. Назву її слід запам’ятати.
  4. Активують підрозділ «Збережені мережі».
  5. З переліку, що відкрився, обирають необхідну мережу й тиснуть опцію «Поділитися».
  6. Сканують QR-код, який показується у віконці, що відкрилось разом із даними паролю. Для цього застосовують той смартфон, що потребує підключення до мережі.

Така методика підходить лише для мобільних телефонів останніх поколінь, які використовують OS Android як мінімум 10-ої або новішої версії. Старіші моделі гаджетів відповідної функції не підтримують.

Особливості підключення до маршрутизатора домашньої мережі Wi-Fi

Думка про те, що пароль від цієї бездротової інтернет-мережі можливо знайти тільки в певному застосунку, неправильна.

Відшукати пароль можна й іншими способами, для яких використання жодних додатків непотрібне.

Існує два таких методи.

  1. За допомогою так званого ключа безпеки. Ці дані, що є заводським паролем, зазначаються на корпусі маршрутизатора, на наклейці, що знаходиться на його підошві. Як правило, відповідна комбінація включає 8 цифр. Проте деякі нові моделі роутерів містять більш складні паролі, доповнені великими або/та малими літерами.
  2. Засобом використання браузера. Такий спосіб вважають універсальним, бо його можна використовувати не лише для смартфонів, але й для таких гаджетів, як стаціонарний комп’ютер та laptop. Методи, які застосовуються для виконанні даної опції, детально описані вище.

У випадку, коли всі пропоновані способи жодного результату не дали, необхідно звернутися за допомогою до спеціальних застосунків, а ще увійти до «Налаштувань» до версії OS Android, відповідної вашому смартфону.

Значну популярність у даному зв’язку мають такі програмні продукти як Key Recovery, WiFi Passwords та Pass Recovery. Завантаження відповідних утиліт можливе через Google Play.

Інформація про всі діючі точки доступу Wi-Fi-мережі відкривається одразу, під час першого запуску програми.

Обов’язкова умова – попереднє ознайомлення з відповідними програмними продуктами, зокрема умовами їх використання, які зазначені компаніями-виробниками. Адже кожна з утиліт підтримує певні версії ОС Андроід.

Відновлення паролю
Ми відправимо вам СМС з новим паролем
Вхід
Забули пароль?
У мене немає облікового запису Реєстрація
Реєстрація
У мене вже є аккаунт Вхід
Обратная связь
Спасибі!
Наші менеджери зв'яжуться з вами для уточнення деталей