Каталог товарів

Бюджетний Samsung: огляд Samsung Galaxy A01


Слова "бюджетний Samsung" у багатьох за останні роки викликали тільки подив. Однак, коли вийшли моделі Galaxy A10 і Galaxy A10s, погляди у цих людей помінялися. Смартфони за цією ціною може і не обганяють своїх конкурентів, але бренд є брендом. Судячи з назви моделі A01, можна зробити висновок, що це ще більш бюджетна модель, ніж A10 і A10s. Давайте подивимося, що з себе представляє Samsung Galaxy A01.

Про кольори, ергономіку, корпус і дизайн

За мірками 2020 року смартфон можна вважати компактним. 146.2x70.9x8.3 мм - такі його розміри. І вийшли вони завдяки маленькій діагоналі екрану, яка складає 5,7 дюйма. Однією рукою тримати телефон зручно. Збірка хороша, проте компанія завжди серйозно ставилася до цього параметру. Рамки і задня панель зроблені з пластика, але тут нічого дивного немає.

Продається телефон в чорному, синьому і червоному кольорах. У всіх моделей - матова поверхня, відбитків пальців буде по мінімуму. Навколо дисплея досить широкі рамки, а вже "підборіддя" дуже потужне. Виріз під фронталки виглядає як крапелька, деякі люди вважають цей момент застарілим. Ззаду знаходиться блок подвійної камери зі спалахом, динамік і логотип компанії.

Про дисплей

Тут поставлена матриця PLS TFT, діагональ - 5,7 дюйма. Щільність пікселів куди більше, ніж в Galaxy A10 і Galaxy A10s. Це вийшло завдяки меншій діагоналі дисплея. В результаті співвідношення сторін в 19:9 і розширення 720х1520 таке ж, як і у попередніх моделей. Для тих розмірів, що є у телефону, більшого і не потрібно. Якби роздільна здатність стала вище, то моментально збільшилася б і кінцева вартість. Крім того, з'явилися б проблеми з енергоспоживанням.

Скло третього покоління Corning Gorilla Glass надійно захищає екран.

Потужність

Смартфон обладнаний процесором Snapdragon 439. Зроблений він по 12-нанометровому технічному процесу. Чіп Adreno 505 відповідає за графіку. Безсумнівно, не потрібно чекати від телефону якоїсь значної продуктивності. Хоча б тому, що в ньому всього 2 Гб оперативної пам'яті і 16 Гб вбудованої пам'яті. Однак останню можна вільно розширити до 512 Гб, що більш ніж достатньо. Це дуже необхідно, так як при невеликій вбудованій пам'яті користувачеві доступна лише її половина.

Працює смартфон на ОС Android 10. Передбачена фірмова оболонка One UI 2. До швидкості анімації і плавності інтерфейсу є питання. Але, якщо Google випустить оновлення, то проблема може вирішитися.

Якщо поставити мінімальні графічні настройки, то вийде пограти навіть в Asphalt 9: Legends. Оперативна пам'ять швидко чиститься в програмі Samsung Members.

Про комунікаційні можливості

Galaxy A01 володіє підтримкою Wi-Fi 802.11 a/b/g/n. Передбачено Bluetooth 4.2. NFC відсутня, але за 2800 грн безконтактну оплату можна не вимагати. Також немає і інфрачервоного порту, зате є FM-радіо. Телефон підтримує 2 SIM-карти. Можна одночасно встановити карту пам'яті.

Galaxy A01 також працює з мережами LTE. Якщо немає Wi-Fi, то все одно вийде послухати улюблену музику і подивитися ролики без уповільнення.

Подвійна основна камера

Основна камера подвійна в 13 Мп, діафрагма f/2.2. Також передбачений автофокус. Ще в телефоні є сенсор глибини в 2 Мп і діафрагмою f/2.4. Можна знімати відеоролики у форматі FullHD при 30 кадрів/с. Звичайним користувачам цього вистачить з лишком.

Функція оптичної стабілізації відсутня. Щоб фотографії були чіткими, доведеться стояти кілька секунд нерухомо.

Якщо ви фанат Samsung, то вам буде добре знайомий інтерфейс камери. Завдяки свайпу вгору можна перемикатися між фронталкою і основною камерою. Вам це точно сподобається, так як телефоном цілком можна керувати однією рукою.

У фронталки роздільна здатність в 5 Мп, діафрагма f/2.2. Так як у смартфону відсутній відбиток пальців, розблокувати телефон можна через пароль або через сканування обличчя. Якщо освітлення погане, то чудес від камери чекати не доведеться. За підсумком, можливості камери не дивують, але вони знаходяться на достатньому рівні.

Автономність

Акумулятор у телефоні становить 3000 мАг. На жаль, такий обсяг в 2020 році - це досить мало. Однак при економії енергії апарат без підзарядки здатний прожити до двох діб. У комплекті передбачено зарядний пристрій на 5W. Швидку зарядку смартфон не підтримує, при цьому є Quick Charge 3.0. Тому не турбуйтеся, нічого окремо купувати не треба. При тестуванні за 3 години смартфон розряджається в середньому з 50% до 3% зарядки.

Висновок: гідна конкуренція Xiaomi

Основними перевагами бюджетного смартфону Samsung Galaxy A01 можна назвати:

Можливість управління однією рукою, компактність, невелика вага в 149 грам. Матова поверхня задньої кришки, округлі краю корпусу.

Можна встановити одночасно карту пам'яті і 2 SIM-карти;

Робота на операційній системі Android 10; простий, але надійний процесор Qualcomm;

Гарна бюджетна камера, яка при належному освітленні робить непогані знімки;

Присутнє управління жестами.

Звичайно, не обійшлося в апарата і без недоліків. До них можна віднести: дуже малий обсяг оперативної пам'яті і роз'єм micro-USB.

Те, що немає bluetooth 5.0 і NFC, мінусами рахувати не будемо. Адже такі функції в основному зустрічаються тільки у дорогих телефонів. Конкуренція з появою бюджетного Самсунга тепер точно виросте

Відновлення паролю
Ми відправимо вам СМС з новим паролем
Вхід
Забули пароль?
У мене немає облікового запису Реєстрація
Реєстрація
У мене вже є аккаунт Вхід
Обратная связь
Спасибі!
Наші менеджери зв'яжуться з вами для уточнення деталей