Каталог товарів

Tecno Spark 4 - бюджетний смартфон з потрійною камерою


Випущений у 2019 році смартфон китайського бренду Tecno Spark 4 є старшим в лінійці. Модель, в порівнянні з іншими бюджетними, відрізняється чудовою якістю відеозйомки. Незважаючи на те, що ціна смартфона становить приблизно 2500 гривень, він оснащений потрійною камерою 13 Мп основного модуля і 2 Мп - для макрозйомки. Не може не радувати і ємна батарея в чотири тисячі міліампер-годин, розрахована на довгу автономну роботу пристрою.

Опис зовнішнього вигляду

Апарат має стриманий, але приємний дизайн. Виконано смартфон з глянсового пластика. З боків у нього немає металевої рамки, а задня кришка і торці реалізовані у вигляді єдиної деталі.

Пластмаса, з якої зроблений корпус пристрою, незважаючи на глянець не ковзає. Гаджет зручно і надійно утримується в руках. При цьому матеріал при ударах може повести себе набагато краще, ніж скло або навіть метал.

Розташовані на бічному торці апаратні клавіші мають великий розмір, вони гладкі і приємні на дотик. Пристрій швидко реагує на натискання кнопок.

На задній панелі смартфона розміщений і трохи втоплений в корпус сканер відбитків пальців. Завдяки такому дизайну його легко намацати наосліп. Сканер працює швидко, але разом з тим не помиляється і не обманюється.

В роз'єм для карт можна встановити одночасно 2 SIM-карти нанорозміру, а також компактний накопичувач microSD до 256 Гбайт.

Верхня грань пристрою порожня. Однак на нижній розташовані і основний динамік, і мікрофон, і гніздо для дротової гарнітури, і навіть роз'єм micro-USB, який, варто сказати, морально застарів в 2020 році.

Характеристики дисплея

Найчастіше пристрій з діагоналлю 6.52'' незручно використовувати однією рукою, так як великим пальцем складно дотягнутися до протилежного кінця екрану. Однак дане питання строго індивідуальне, а при грамотній реалізації апарату і зовсім не стоїть. Незважаючи на великі габарити, Tecno Spark 4 відрізняється ультратонким і майже невагомим корпусом. Завдяки цьому можна утримувати його, натискати на кнопки і торкатися екрану пальцями однієї руки.

Дисплей настільки великий, що може замінити планшет: з тим же комфортом на ньому можна насолоджуватися іграми і переглядом відео. А чудова передача кольору і технологія IPS сприяють чіткому і ясно помітному зображенню.

Основна камера

Потрійна AI-камера смартфона - одна з його головних переваг. Однак всі можливі режими підтримує тільки основний модуль, який має 13 Мп дозвіл і з діафрагмою f/1,8 на об'єктиві. Крім нього, є ще портретний і модуль для макрозйомки з дозволами сенсора 0,08 Мп і 2 Мп відповідно.

Робота камери здійснюється за підтримки штучного інтелекту, відключення якого не передбачено. У ній реалізовані такі функції, як ефект боке, панорама та інші.

Зйомка відео при максимальному (1080p) дозволі можлива з кадровою частотою 30 fps. У світлий час доби якість зйомки звичайна, відрізняється середніми параметрами. Зображення, отримані в темряві, приємні і гідні похвали: на них відсутні шуми і артефакти. При цьому звук на відео чистий, без явних спотворень. Можливості знімати відео з якістю 4К за допомогою смартфона немає.


Технологія Face Unlock 2.0 дозволяє розблокувати смартфон по обличчю. Працює функція без помилок, обдурити її нам не вдалося.

Параметри продуктивності

Пристрій базується на однокристальному процесорі MediaTek Helio A22. Дана система містить 4 ядра Cortex-A53, що працюють на частоті 2 ГГц. В якості графічного прискорювача стоїть відеокарта GPU PowerVR GE8300.

Це не найкраща і не найпродуктивніша, але цілком гідна система на кристалі. Її потужність оптимальна для швидкої і зручної роботи смартфона і його додатків. Крім того, апарат можна використовувати для ігор з невисоким рівнем графіки.

Оперативна пам'ять гаджета дорівнює двом гігабайтам, а об'єм вбудованої пам'яті - тридцяти двом. Можна встановити microSD, карту пам'яті обсягом не більше 256 Гбайт, або підключити зовнішній накопичувач до пристрою через роз'єм micro-USB.

Показники акумулятора

Вбудований в Tecno Spark 4 акумулятор має оптимальний обсяг, а саме - 4000 mAh. Це передбачає високий рівень автономності пристрою. Залежно від того, як буде використовуватися смартфон, він може пропрацювати без підзарядки до доби.

Безперервний перегляд фільмів, представлених у високій якості, можливий до шістнадцяти годин, а при читанні в програмі FBReader до повного розряду смартфон працює до двадцяти однієї години. При цьому батарея повністю заряджається за три години.

Висновок

Смартфон Tecno Spark 4 виділяється серед бюджетних моделей. Він приємно оформлений, зручно лежить в руках, має гарну камерою і пристойний обсяг акумулятора. Йому бракує NFC-модуля, проте навіть при цьому недоліку гаджет є одним з кращих у своїй ціновій категорії.

Відновлення паролю
Ми відправимо вам СМС з новим паролем
Вхід
Забули пароль?
У мене немає облікового запису Реєстрація
Реєстрація
У мене вже є аккаунт Вхід
Обратная связь
Спасибі!
Наші менеджери зв'яжуться з вами для уточнення деталей